3 klíčové trendy ve WebDesignu pro září 2023

Obrázek v intru
tlačítko

Schéma založené na jedné barvě

Jednobarevné designy mohou být krásné a působivé. Používáním různých odstínů jedné barvy můžeme vytvořit elegantní vzhled. Ačkoli to může vypadat jednoduše, vytvoření takového designu vyžaduje hodně plánování. Musíme myslet na kontrast a přístupnost, zejména na webových stránkách. Klíčem k úspěchu je použití jednobarevného schématu tak, aby byl výsledek čitelný, ale zároveň to působilo elegantním, plánovaným dojmem.

Design ve stylu časopisu

Webové stránky, které jsou založeny na „Magazine-Style“ designu, jsou nyní velmi populární. Tyto designy často obsahují velké obrázky, hodně prostoru a velké nadpisy. I když mohou vypadat jednoduše, jejich vytvoření vyžaduje skill a velikou míru citu pro detail tak, aby všechny prvky harmonicky spolupracovaly.

Veškeré prvky navigace v boxu

Jedním způsobem, jak zvýraznit navigační prvky a učinit je snadno naleznutelnými, je jejich umístění do boxu/rámečku. Tento přístup je stále populárnější, protože zvyšuje čitelnost a interaktivitu pro uživatele. Box může být fixní nebo floatovací a může se dokonce zmenšovat, pokud je to nutné.

 

Závěr

Trendy v designu pro tento měsíc nejsou radikální, ale vyžadují komplexní přemýšlení o celkovém designu webu. Jsou to skvělé nápady pro nové projekty a mohou nám přinést hodně zábavy při jejich realizaci.

Zbývá jediné. Pojďme spojit síly.