Google nyní rozmazává nevhodné obrázky ve výsledcích vyhledávání

Obrázek v intru
tlačítko

Google dokončil implementaci nové funkce SafeSearch, která ve výchozím nastavení rozmazává nevhodné obrázky, jako jsou násilné nebo sexuální fotografie. Tato funkce byla oznámena už v únoru a nyní je dostupná pro všechny uživatele.

Co to znamená pro vás?

Pokud používáte Google pro vyhledávání na internetu, nemusíte se už bát, že narazíte na nevhodný obsah. Google za vás „zamlží“ takové obrázky. Pokud byste si přesto chtěli nějaký obrázek prohlédnout, můžete na něj jednoduše kliknout a zobrazit si ho v plné kvalitě.

Jak to funguje?

Pokud nemáte zapnutý filtr SafeSearch, Google ho za vás automaticky zapne. Pokud narazíte na rozmazaný obrázek, můžete si ho zobrazit kliknutím na tlačítko „zobrazit obrázek“. Pokud chcete, můžete tuto funkci kdykoli vypnout.

Co to znamená pro děti?

Tato funkce byla původně zapnuta pro uživatele, kteří jsou přihlášeni a jsou mladší 18 let. Je to další krok k tomu, aby internet byl pro děti bezpečnější.

Co je nového?

Google také představil několik dalších aktualizací, které mají pomoci uživatelům lépe ovládat své osobní informace a zabezpečení na internetu. Například usnadnili odstranění výsledků o sobě samých a aktualizovali své zásady ohledně osobních nevhodných obrázků.

Zbývá jediné. Pojďme spojit síly.